20240229104300_foto_sanz.jpg

David Sanz

Àmbits
Música
Especialitats
Compositor/a, Intèrpret, Guitarra
Gèneres
Música clàssica, Música contemporània
sanzbadenas@gmail.com

Sobre l'artista i/o professional

Nascut a Barcelona, inicia els seus estudis de guitarra amb Sergi Vicente i posteriorment amb Xavier Coll i Carles Trepat. Finalitza estudis de Grau Superior amb José Tomàs al Conservatori Oscar Esplà d’Alacant, i realitza un seguit de cursos de perfeccionament amb guitarristes com David Russell, Manuel Barrueco, Alvaro Pierri o Gabriel Esatrellas. Inicia estudis de composició-instrumentació amb Miquel Roger al Conservatori de Badalona, completant la seva formació amb compositors com Helmut Lachenmann, Hans Zender, Mauricio Kagel, Cristóbal Halffter, Francisco Kropfl, Gabriel Brncic, Carles Guinovart o David Padrós.

Com a intèrpret difon la música del segle XX i XXI, en especial la d’autors catalans, amb estrenes d’autors com Josep Soler, David Padrós, Josep Mª Mestres-Quadreny, Carles Guinovart, Salvador Brotons, Jesús Rodríguez Picó, Francesc Taverna-Bech. Llorenç Balsach i Ignacio Ribas, entre molts altres.

Ha actuat en sales com el Palau de la Música Catalana, Foyer del Gran Teatre del Liceu, Auditori de Terrassa, Auditori de l'SGAE (Barcelona) i en festivals com Euroconcert, el Festival Internacional Castell de Peralada, Festival Internacional Narciso Yepes o Festival Internacional de Guitarra d'Andorra, entre altres.

Ha editat diversos enregistraments dedicats a la divulgació de la música catalana contemporània, com La guitarra del segle XX a Catalunya, Música de cambra-Miquel Roger (Anacrusi) o Música a solo-Francesc Taverna-Bech (Ars Harmònica).

Màster en Patrimoni Musical per la Universitat d’Oviedo, actualment cursa tesi doctoral a la Universitat de Girona. Col·laborador a la revista de divulgació musical Sonograma Magazine, publica articles sobre compositors/es del segle XX a Catalunya.

Com a compositor realitza diversos videoart amb l'artista Manuel Granados, exposant a països com Espanya (Underground Production, Rosa Galindo), Regne Unit (The Institute) o Alemanya (LemoArt Gallery).

Spotify

https://open.spotify.com/intl-es/album/4yRyKytqYYZCCIixDFSuea?si=FmOl44INShqrHOhdTNAmyg
https://open.spotify.com/intl-es/track/3YWynSKQXYWIWzco0mXueS?si=523553384fae4311

Vídeos

Contacta-hi