Jonaina.jpg

Jonaina Salvador

Àmbits
Música
Especialitats
Intèrpret
Gèneres
Música clàssica
jonaina.salvador@gmail.com

Sobre l'artista i/o professional

Jonaina Salvador, nascuda a Andorra, es gradua com a pianista al Conservatori Superior de Música del Liceu de la mà de Stanislav Pochekin i es perfecciona com a cantant amb la prestigiosa professora Nicole Fallien a París i amb el professor Oriol Rosés a Barcelona.

Ha estat guardonada en concursos internacionals i realitza recitals com a solista en auditoris i teatres europeus. Ha cantat amb l'orquestra de la comunitat valenciana al Palau de la Música de València i a l'auditori d'Alacant.

Ha participat en programes de ràdio com "Moments d'òpera", dirigit per Albert Galzeran. Des del 2016 realitza a RTVA el programa mensual "toi toi toi" per a la divulgació de l'òpera a Andorra.

Ha creat, dirigit i interpretat espectacles estrenats a Andorra i exportats a França i Catalunya com "Vilíric", el tast de vins líric acompanyada pel periodista Marcel Gorgori, "Festa Lírica" un espectacle escenificat de sarsuela amb àries i conjunts per a solistes i cor,"Tutto Mozart"un recital semi escenificat per a quintet vocal i septet instrumental amb àries i conjunts de les més prestigioses òperes de Mozart, "Lorca no Falla"un recital semi escenificat per a veu i guitarra interpretant cicles de cançons dels dos compositors i "Va de Vals" un passeig pels valsos més emblemàtics de l'òpera, la sarsuela i el lied.

Actualment és la directora general i artística de la Temporada d'Òpera d'Andorra que es troba en la seva 8a edició i que està impulsada per l'associació Andorra Lírica. Ha cantat els rols principals de les òperes La Traviata de Verdi, Carmen de Bizet, l'Elisir d'Amore de Donizetti, Il Barbieri di Siviglia de Rossini, Don Pasquale de Donizetti, Le Val d'Andorre de Halévy, les operetes La Vídua Alegre de Lehár, La Gata Metamorfosada en Dona d'Offenbach i les sarsueles La corte de Faraón de Lleó, Bohemios de Vives, Cançó d'amor i de guerra de Martínez valls, Cecilia Valdés de Gonzálo Roig i Molinos de viento de Pablo Luna.

Al 2018 crea i dirigeix fins a l'actualitat el Cor adult de l'Òpera d'Andorra en el marc de la Temporada d'Òpera que s'estrena amb èxit amb l'Elisir d'amore i el cor infantil i jove que s'estrena amb èxit en l'òpera Hansel & Gretel.

En la seva faceta docent, ha impartit classes de tècnica vocal, interpretació escènica i formació corporal en diverses escoles de música i conservatoris així com realitzat tallers i classes magistrals. Del 2017 al 2019 és professora de cant i cant coral a l'Institut Andorrà d'Estudis Musicals d'Andorra la Vella . També dirigeix l'Opera Workshop d'estiu en el marc del Puigcerdà music festival. En l'actualitat dirigeix i imparteix classes a l'Escola d'Òpera d'Andorra Lírica de manera presencial i telemàtica.

Contacta-hi