LudmilaLacueva2.jpeg

Ludmilla Lacueva Canut

Àmbits
Lletres
Especialitats
Escriptora
Gèneres
Novel·la
llibreriadepioners@gmail.com

Sobre l'artista i/o professional

Escriptora andorrana, compagina la seva vida laboral amb l’escriptura.

Els escrits que ha publicat són diversos en categories com l’hoteleria, la novel·la històrica, la novel·la de misteri, els contes i especialment els contes de Nadal.

La seva passió per la recerca històrica i la recuperació dels usos i costums andorrans la va dur a escriure el seu primer llibre Els pioners de l’hoteleria andorrana, del segle XVI al segle XX (2001, accèssit premi d’investigació del Consell General), seguit de la novel·la històrica L’home de mirada clara. Charles Romeu, veguer francès de 1887 a 1933, que ens trasllada a moments decisius de la història d’Andorra a través de la mirada d’un alt funcionari francès.

També destaca en el gènere de contes que recullen moments històrics o tradicions andorranes ja desaparegudes.

En el gènere negre ha publicat Mort sota zero (Apostroph); Scrap mortal (Apostroph) i Olor de difunt (Llibres del delicte) amb la que va guanyar el premi Valencia negra a la millor novel.la escrita en català.  El 2024 sortirà publicada una quarta novel.la amb Llibres del delicte.

Ha col·laborat amb diferents mitjans de comunicació andorrans com Ràdio Nacional d’Andorra i el Diari d’Andorra amb contes de Nadal. Actualment col·labora amb el diari Bondia.

Vídeos

Contacta-hi