20231116111229_img_5143_1_1.png

Maria Caminal

Àmbits
Arts visuals i artesania, Cinema
Especialitats
Directora de cinema, Artista
Gèneres
Ficció, Disseny
mcaminalp@gmail.com

Sobre l'artista i/o professional

Directora de cinema i dissenyadora gràfica.

El seu últim treball Mariana és un curtmetratge protagonitzat, escrit i dirigit per dones. L’objectiu és representar i alçar la veu al gran col·lectiu de dones afectades, que han patit assetjament sexual, discriminació racial i han estat víctimes del superior sota l'abús de poder. 
La peça, actualment en distribució, ha estat seleccionada nacional i internacionalment per diferents festivals de cinema, entre els quals, a escala internacional, Amnistia Internacional l’ha seleccionat entre 300 peçes a la mostra de curtmetratges i a l'International Women Festival, a Nova York. A escala nacional, cal destacar una preselecció per als GOYA 2023  gràcies a la selecció del Festival Octubre Corto, a La Rioja.
Ha obtingut diversos premis, el més recent als Premis Castellitx 2021, Rosa d'Or de la Pau a Millor Guió de Curtmetratge d'Algaida, Mallorca amb Lucía un curtmetratge coescrit amb Fran Menchón, guionista de El páramo de Netflix. 
Maria vol explicar històries protagonitzades per dones mitjançant el cinema. Donar visibilitat a totes les dones que no són escoltades, tractant les històries des d'una perspectiva i sensibilitat femenina, aportant un element diferenciador mitjançant una direcció artística i funcional pensada per a cada personatge femení. 

Imatges

Contacta-hi